F.A.Q.

F.A.Q. meestgestelde vragen Rijlessen

Rijlessen & Rijlespakketten

Heb jij ondanks je zoektocht op de site nog steeds onderwerpen waarvan je denkt, ik heb vragen. Dan helpen de veelgestelde vragen hieronder je ongetwijfeld verder. Klik op één van onderstaande vragen om direct naar het antwoord te gaan.

 
 
1Waar lest Slaag Garant?
Delft, Delfgauw, Den Haag, Den Hoorn, Honselersdijk, Leidschendam, Monster, Naaldwijk, Nootdorp, Pijnacker, Poeldijk, Rijswijk, Scheveningen, Schipluiden, Voorburg en Zoetermeer.
2Is de proefles echt gratis?
De proefles is gratis op het moment dat je besluit om bij ons een lespakket af te nemen. Besluit je na de proefles om toch bij een andere rijschool verder te gaan, dan betaal je alsnog €39,50.
3Word ik thuis opgehaald?
Ja, indien wij lessen in jouw woonplaats, word je thuis opgehaald door een vaste instructeur.
4Kan ik Slaag Garant telefonisch bereiken?
Dat kan! Onze telefoniste zitten elke werkdag voor je klaar. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 070 - 3265361.
5Vanaf welke leeftijd mag ik lessen en examen doen?
Bij Slaag Garant mag je al lessen als je 16,5 jaar oud bent. Dit kan dankzij het 2toDrive-concept. Je kunt dan al op je 17e verjaardag afrijden. Daarna mag je tot aan je 18e levensjaar met een begeleider (bijvoorbeeld een van je ouders) rondrijden. Zodra je volwassen bent, mag je dan uiteraard zelfstandig achter het stuur kruipen.
6Wat kosten lespakketten en examens?
Bij Slaag Garant profiteer je van supervoordelige lespakketten die zijn afgestemd op jouw voorkeur. Je kunt bij ons al lessen vanaf €746,-. Voor het rijexamen betaal je eenmalig €235,- euro, maar eventuele herexamens zijn bij ons geheel gratis. Benieuwd welk prijspakket bij jou past?
7Wat kost een losse rijles?
Bij Slaag Garant betaal je slechts €39,50- voor een losse rijles.
8Hoe lang duurt een rijles?
Een rijles van Slaag Garant duurt 50 minuten.
9Welk lespakket past bij mij?
De meeste cursisten kiezen voor het SG Garantie+ Pakket. Dit pakket bevat 29 rijlessen. Je kunt echter ook kiezen voor een alternatief pakket of een spoedcursus. Als je twijfelt, raden we je aan om een proefles af te nemen en met de instructeur de bespreken welk pakket het beste bij jou past.
10Hoeveel lessen heb ik nodig?
Het aantal lessen dat je nodig hebt, is lastig te voorspellen. Gemiddeld gezien heb je tussen de 35 en 45 lessen nodig voor je examen kunt doen, maar voor sommige cursussen duurt dat korter of langer. Tijdens een gratis proefles bij Slaag Garant kun je samen met de instructeur een inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt. Op basis daarvan weet je welk lespakket bij jou past en wanneer je ongeveer kunt afrijden.
11Hoe lang duurt het voordat ik mag afrijden?
Als je wilt, kun je bij Slaag Garant al in 5 dagen rijexamen doen met onze spoedcursus. Maar je mag er natuurlijk ook gewoon langer over doen.
12Wat als ik zak voor mijn rijexamen?
Als je zakt, krijg je van Slaag Garant een gratis herexamen. Dit betekent echter wel dat je moet betalen voor de lessen die tussen de twee examens vallen. Als je zakt, heb je immers extra lessen nodig om aan de verbeterpunten te werken die de examinator heeft opgemerkt. Het grote voordeel aan gratis herexamens is dat je met minder stress je eerste examen ingaat; je weet immers dat een tweede examen je niet nog eens honderden euro's kost.
 
AANMELDEN THEORIE